In de Media

November 2020 Nieuwe agro-robot doseert stro én voer in stal

HARSKAMP - V.D. Brink Techniek heeft als eerste fabrikant in Nederland een robot ontwikkeld die zowel stallen kan instrooien als ruwvoer en brokken kan doseren. De volledig elektrische combirobot levert daarmee een flinke arbeids- en kostenbesparing op.

Aansturing vanaf pc, tablet of smartphone
Aansturing van de robot vindt plaats via een meegeleverd softwarepakket. Agrariërs kunnen vanaf hun computer, tablet of smartphone voerrecepten en strooischema’s voor bijvoorbeeld een week, een maand of een jaar aanmaken en naar wens tussentijds aanpassen. Het is daarbij mogelijk om per hok, groep of meter de te doseren voerkilo’s te bepalen en automatisch mineralen toe te voegen bij het doseren van brokken.

Meerdere keren per dag voeren
Met de BTR kunnen veehouders meerdere keren per dag voeren zonder dat dit extra tijd kost. Hierdoor wordt het natuurlijke eetpatroon van de dieren dichter benaderd en neemt de voeropname toe. Met behulp van de dagelijkse voerrapportages kunnen veehouders zelf of in samenwerking met hun voerleverancier bovendien continu het rantsoen optimaliseren.

Tijd besparen en stal beter benutten
De gecombineerde voer- en instrooirrobot bespaart veehouders die nu nog manueel strooien of voeren fors tijd en is voordeliger in aanschaf dan een losse voerrobot en stroverdeler. Omdat het instrooien en voeren vanuit de lucht gebeurt, zijn er bovendien geen brede paden in de stal meer nodig. Hierdoor is het mogelijk om de leefruimte van dieren te vergroten of meer dieren in dezelfde stal te houden.

Klimaatneutraal voeren en doseren
De BTR werkt volledig op stroom. In combinatie met zonnepanelen kunnen veehouders hierdoor klimaatneutraal voeren en instrooien. De aanschaf van de innovatieve robot komt in aanmerking voor de Energie Investerings Aftrek (EIA). Daarmee mogen veehouders 45% van de investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst.

Modulaire opbouw voor elk type stal
Door de modulaire opbouw is de BTR eenvoudig in te passen bij zowel bestaande als nieuwe stallen. De voer- en instrooirobot wordt al succesvol ingezet binnen de geitenhouderij, waarna nu de marktintroductie volgt. Geïnteresseerde veehouders kunnen contact opnemen met Van den Brink Techniek via www.stroverdeler.nl of 06 - 5437 0831.

Over V.D. Brink Techniek
V.D. Brink Techniek uit Harskamp ontwikkelt sinds 2006 innovatieve technische hulpmiddelen voor agrarische bedrijven, waaronder de bekende stroverdeler. Die is te vinden bij onder andere melkveehouderijen, geitenhouderijen, pluimveebedrijven, varkenshouderijen, paardenhouderijen, mestveehouderijen en kalverhouderijen in Nederland, België, Duitsland, Hongarije, Zweden en Frankrijk. Eerder introduceerde het bedrijf uit Harskamp al succesvol een combiverdeler voor stro en biobedding, een breedverdeler en een strosnijmachine.

K.I. SAMEN Belevingsdagen

Op 24 en 25 juni 2016 vindt u ons in de beursstraat van de K.I. SAMEN Belevingsdagen! We nodigen u als relatie graag uit om ons hier te bezoeken. Wij hebben hier 2 Stroverdelers (BT 3600) in werking. Het ki-station K.I. SAMEN opent voor de eerste keer haar deuren voor (zakelijk) publiek tijdens dit bijzondere event. Alles wat deze Belevingsdagen aan u gepresenteert wordt, ademt haar filosofie “De praktijk bewijst ‘t!”. Denk aan rondleidingen op hun melkveebedrijf, presentaties van minimaal vijf dochtergroepen, een dynamische beursstraat en parade met een twintigtal stieren! Bij het melkveebedrijf hebben wij een BT 6000 met breedverdeler en hijssysteem in werking. Het belooft een geweldig evenement te worden voor geïnteresseerde ondernemers uit Nederland en ver daarbuiten… Eén waar we u graag verwelkomen!

Instrooirobot voor stro en biobedding

V.D. Brink Techniek uit Harskamp heeft een instrooirobot ontwikkeld die volautomatisch stro en biobedding kan strooien. De combiverdeler zoekt zelf de mestscheider op, zet deze aan, weegt de gevraagde hoeveelheid biobedding af met lasertechnologie en strooit vervolgens de koeienboxen in. De machine, bevestigd aan een rail in de stal, is in te stellen via een tablet.

Vier rijen tegelijk

Bijzonder aan de combiverdeler is zijn grote capaciteit, aldus de leverancier. De instrooirobot kan in één keer vier rijen boxen instrooien, waardoor er minder banen in de stal nodig zijn. Het is mogelijk om per box verschillende strooibreedtes in te stellen of boxen over te slaan. Met de combiverdeler besparen agrariërs tot 35 procent op strokosten, stelt V.D. Brink. Daarnaast verdwijnen de arbeidskosten voor het instrooien van de stal. De combiverdeler is inmiddels in bedrijf bij twee agrarische bedrijven in Flevoland.

Gorinchem

De combiverdeler wordt samen met een andere innovatie, de stro-snijmachine, gepresenteerd tijdens de Rundvee Mechanisatie Vakdagen (17 tot 19 november 2015) in Gorinchem.

Open dag nieuwe vleeseendenstal mts. Hoekstra-Kooistra

Op vrijdag 4 november 2011 is er een open dag van de nieuwe vleeseendenstal van Mts. Hoekstra-Kooistra aan de Gariperwei 54, te Oudega. Deze nieuwe stal voor vleeseenden biedt plaats aan 11.000 eenden. In de stal wordt met één leeftijd gewerkt.
De stal is opgebouwd met prefab betonelementen in combinatie met sandwichpanelen. De inrichting bestaat uit drinklijnen, voerlijnen en inlaatventielen. Verlichting geschiedt door middel van hoge druk natriumlampen.
Daarnaast is er een automatische strooiverdeler, geschikt voor twee balen stro geinstalleerd. De stal is hoog gebouwd. Daardoor is er veel luchtinhoud, wat zorgt voor veel frisse lucht.

Oktober 2011 -Stroverdeler innoveert met hijssysteem en vernieuwde breedverdeler

HARSKAMP – V.D. Brink Techniek heeft haar stroverdeler doorontwikkeld met een hijssysteem en een vernieuwde breedverdeler. Het bedrijf uit Harskamp presenteert de innovaties tijdens de Landbouwvakbeurs, die van 12 tot 14 oktober plaatsvindt in de Brabanthallen in Den Bosch.
lees meer >>>>

9 april 2010 Landbouwleven - Van den Brink Techniek met stroverdeler actief op de Belgische markt

Gerda Bex uit Herk-de-Stad koos voor een hellingstal met stroverdeler.“Gemak schaadt niet en werk genoeg op boerderij”
Ook voor het instrooien werd naar het gebruiksgemak gekeken. Zelf met de riek instrooien zag Gerda niet zitten. Dus ging de keuze tussen een inblaassysteem of een stroverdeler aan een rail. Het werd het laatste. lees meer>>>>

8 December 2009 Makkelijk en efficiënt werken

Vader en zoon hebben beiden problemen met hun schouders, en zochten daarom naar mogelijkheden voor werkverlichting. „Met de stroverdeler en de stro-opslag boven de koeien zijn we dan ook erg gelukkig”, vertelt Geert van Hussel, terwijl hij met de afstandsbediening de stroverdeler van Van den Brink Techniek in Harskamp demonstreert. lees meer >>>>

November 2009

Van den Brink Techniek op Traktorpool.nl

21 Oktober 2009 - Boerderij editie Pluimveehouderij

Stroregen in de eendenstal

Op het eendenbedrijf van Marco van Veldhuisen is een verse laag stro belangrijk om de kwaliteit van de veren goed te houden. Elke dag laat een apparaat in de nok van de stal het daarom stro regenen. lees meer >>>>

November 2008 Ophetland.tv - Transitiekoeien in het stro

De gebroeders Engelen in Grashoek (L.) hebben koecomfort hoog in het vaandel. Slechts de helft van de gloednieuwe stal voor 500 tot 600 koeien heeft roosters, met rubber natuurlijk. De andere helft is een grote potstal. Het instrooien daarvan gaat automatisch.

7 Oktober 2008

Boerderij editie Rundveehouderij - MET een druk op de knop van de afstandsbediening zet Joost Boons de stroverdeler in beweging. Langzaam en met weinig geluid beweegt het apparaat zich voorwaarts. lees meer >>>>

Augustus 2008

Productnieuws in vakblad Geitenhouderij Stofvrij strooien met onderhoudsarme machine lees meer >>>>

Juni 2008

Persbericht NRM-vakbeurs lees meer >>>>

20 Juni 2008 Ede Stad

Van den Brink Techniek plaatst 's werelds grootste stroverdeler

HARSKAMP - Van den Brink Techniek in Harskamp gaat 's werelds grootste stroverdeler installeren bij het melkveebedrijf Engelen in Grashoek. De 7,5 meter lange stroverdeler verwerkt ronde balen met een diameter tot 180 cm en vierkante balen met een hoogte van 140 cm. lees meer >>>>

Juni 2007

EERSTE BREEDTEVERDELER VAN STRO STROOIT ZUINIG EN EGAAL

Plattelandpost Juni 2017 nr.5
lees meer >>>>